ALANYA İsveçliler Derneği Başkanı Avukat Ceylan Çelik’in ev sahipliğinde, Alanya Adliyesi yanında bulunan dernek binasında gerçekleştirilen ‘A Till Ö’ isimli sergiye katılım olduça yoğundu. Fotoğraf Sergisi’nin açılışına, ALKÜ rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan,
İsveç İstanbul başkonsolosu Peter Ericson, Alanya İsveç Fahri konsolosu Hilmi Tokuş, Emniyet Müdürü Kenan Murat Patat, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘FOTOĞRAFLAR KONSOLOSLUK TARAFINDAN SEÇİLDİ’
Serginin ardından Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Avukat Ceylan Çelik, “Sergimizin amacı, İsveç Alfabesinden yola çıkarak, İsveç’e özgü ürün ve özellikleri tanıtmak. Sergimizin adı ‘A Till Ö’. İsveç Alfabesindeki son harf ‘Ö’ dür. Sergimizde yer alan fotoğraflar İsveç Başkonsolosluğu tarafından seçilip hazırlandı. Serginin Alanyada yapılması için derneğimiz ricada bulundu. İsveç’i tanıtmak ve hem ikili ilişkiler hem de iki ülke arasındaki eğitim, turizm vb konularda dikkat çekmeyi de amaçladık” ifadelerini kullandı. Sergi, 18-20 Mart tarihleri arasında dernek binasında açık kalacak.

Editör: İsveç Gündemi