Olay merkez Yakutiye ilçesinin 50'nci Yıl Caddesi'nde meydana geldi. Akşam saatlerinde çevreye saldıran ve girdiği oto lastikçiden aldığıbalyozla işyerinin camını kıran bir kişi korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Balyozlu saldırganı görüp kaçan işyerindeki ve çevredekilerin yardımına kendisine ait inşaatta çalışan Cihan Yiğit yetişti.
 
BOĞAZINI SIKTI, BALYOZU ELİNDEN ALDI

Saldırganın bulunduğu dükkana giren Yiğit, 'Sen ne yaptığını sanıyorsun' diyerek bir eliyle balyozu tuttu, diğer eliyle de boğazını sıktı. Kısa bir mücadelenin sonunda balyozu alıp, saldırganı yere yatıran Yiğit, gelen polislere de teslim etti. Polisin eline kelepçe vurduğu saldırgan, 112 ekipleri ile birlikte hastaneye kaldırıldı.


"KENDİME GÜVENİYORDUM"

Saldırının yaşandığı oto lastikçinin hemen yanında kendine ait inşaatta çalıştığını ifade eden Cihan Yiğit, "Önce gençlerin kendi aralarında şakalaştığını düşündüm. Ama şahıs balyozla camları kırınca ve herkes bir tarafa kaçıp saklanınca müdahale ettim. Balyozla bana vuracağı sırada bir elimle balyozu diğer elimle de boğazından tuttum. Çok kuvvetliydi. Ama kendime de güveniyordum. Bir çırpıda balyozu aldım ve yardıma gelen bir kişi ile birlikte onu yere yatırıp etkisiz hale getirdik " diye konuştu.

"GURUR DUYDUK"

Oto lastik tamircisi Erkan Uludağ ise Cihan Yiğit'in büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini söyledi. Kendilerinin korkup kaçtığı saldırganı Cihan Yiğit'in 2 dakika içinde etkisiz hale getirdiğine işaret eden Uludağ, "İşyerinde çalışıyorduk. Dışarıda sesler ve gürültü vardı. Hiç tanımadığımız biri işyerlerinin camlarına ve kepenklerine vuruyordu. Dükkanın önünden geçerken aniden içeri girip balyozu aldı ve üzerimize saldırdı. Hepimiz kaçtık. Sesleri duyan ve aynı zamanda dükkan sahibi olan Cihan Yiğit, saldırganın yanına gidip önce elindeki balyozu aldı sonrada onu etkisiz hale getirdi. Kendisi ile gurur duyduk" dedi. Kimliği açıklanmayan saldırganla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Editör: İsveç Gündemi