Samsung metal çerçeveleri ve özellikleriyle büyük beğeni toplayanGalaxy A serisini yeni yıl ile beraber güncellemeyi planlıyor. 2016 yılındaSamsung tarafından güncellenerek yeniden pazara sürülecek Galaxy A3A5ve A7 ile ilgili sızıntılar şimdiden yayılmaya başladı.

2016 yılında satışa sunulması planlananyeni Galaxy A5 sızıntılara göre mevcutGalaxy A5 ile aynı piksel sayısına ve çözünürlüğüne sahip bir ekran ile beraber gelecek. Samsung bu telefonda geçen sene de kullandığı gibi 720p çözünürlüğüne sahip bir ekran kullanacak.

SAMSUNG GALAXY A5 ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

Yeni Galaxy A5 gücünü Samsung’un kendi üretimi sekiz çekirdekli Exynos yonga setinden alacak. Bu yonga seti 2GB RAM ile desteklenecek. Ayrıca yeni Galaxy A5’te 16GB boyutunda dahili depolama birimi bulunacak.

Samsung’un yeni Galaxy A5’in arka tarafında 13MP çözünürlüğünde bir kamera kullanmasını bekleniyor. Telefonun ön kısmında ise 5MP çözünürlüğünde bir öz-çekim kamerasının tercih edileceği öngörülüyor. Tasarım konusunda geçen seneki çizgilerini koruyarak ful metal gövdeli bir kasa ile gelmesi beklenen yeni Galaxy A5’te 2,900 mAh batarya bulunacak. 2016 yılında satışa çıkacak olan telefonun kutusundan Android 5.1 Lollipop ile çıkmasını bekliyoruz. Tabii kiSamsung’un bu telefona Android 6.0 Marshmallow güncellemesini vereceğini şimdiden söylemek yanlış olmaz.


Editör: İsveç Gündemi