Daha önce firmanın, İsveç pazarında satışa sunduğu modeller için geliştirdiği “geyik algılayıcı” sistemin daha gelişmiş bir versiyonu olması planlanan yeni teknolojinin, kanguruların hareketlerini, aracın radyatör ızgarasına gizlenmiş radar yardımıyla farketmesini amaçlıyor. Söz konusu radarın, aynı zamanda ön camda bulunan geniş açılı merceğe sahip kamerayla entegre çalıştığı, aracın “hoplayan keselileri” bu şekilde daha önceden farkedebileceği belirtiliyor.

Sert fren yapacak

İsveç’te geyikler, büyük baş hayvanlar gibi “yavaş” canlıları farkedip, gerektiğinde araca fren yaptıran bir sistem geliştirdiklerini anlatan Volvo Cars güvenlik mühendislerinden Martin Magnusson, “Ancak bunlar yavaş hayvanlar. Kangurular ise ne yapacakları önceden tahmin edilemeyen, hızlı hayvanlar., Ancak biz, bunları algılamayı başarabileceğimize inanıyoruz” dedi. Sistem, sürücüyü önce sesli olarak uyaracak, ardından da gerekirse çarpışmayı önlemek amacıyla sert fren yapacak. Sistemin, saniyede 15 kare görüntü alabiliyor ve 0.5 saniyede tepki verebiliyor. İnsanların ortalama tepki süresinin ise 1.2 saniye olduğu belirtiliyor. 
Avustralya’da her yıl 20 binden fazla Otomobilin kangurulara çarptığını, bunun da milyonlarca dolar zarara yol açtığı bildiriliyor. 
Editör: İsveç Gündemi