el merkezine atanırken, müşteri memnuniyeti ile ilgili tüm sorumluluk ona emanet edildi.

İsveç’in Göteborg kentinde bulunan Volvo Cars genel merkezine Bayi Hizmet Kalitesi ve Müşteri Deneyimi’nden Sorumlu Yönetici olarak atanan Ziya Serimazın, bundan böyle Volvocars Başkan Yardımcısı’na bağlı olarak çalışacak. 1997 yılından bu yana Volvo’da görev yapan Serimazın, son dönemde müşteri memnuniyeti konusunda Türkiye’de de önemli çalışmalar yapmış,Diyarbakır ve Gaziantep’te Volvocars’ın yeni stratejisine uygun küçük çaplı birer “Müşteri Deneyim Merkezi” açılmasına öncülük etmişti.

Tümünden sorumlu

Volvo Car Turkey’deki görevine eğitim Müdürü olarak başlayan Serimazın, Türkiye Satış Müdürü, Türkiye İş Geliştirme Müdürü, Türkiye ve Bağlı Pazarlar İş ve Bayi Geliştirme Direktörü olarak çeşitli görevlerde bulunmuştu.

Serimazın, Volvo Cars’ta “Müşteri Deneyimi 2020 Mega Projesi”, “bayi iş planları”, “müşteri memnuniyeti”, “bayi standartları” gibi konulardan sorumlu olacak. Volvo Cars’ın globaldeki tüm iş ve bayi geliştirme yöneticileri de, Ziya Serimazın’a bağlı olarak görev yapacak.

Yeni görevi için saha ve pazar deneyiminin önemli olduğuna işaret eden Serimazın, “Eğitim, servis, yedek parça, satış ve bayi geliştirme konularındaki deneyimimi, tüm dünyadaki Volvo İş ve Bayi Geliştirme yöneticileriyle paylaşmaktan, aktarmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Başkan açıklamıştı

Geçen yılın sonlarında yeni model atağıyla birlikte yeni bir pazarlama stratejisi geliştirip, uygulamaya koyan Volvocars, bu amaçla uluslararası otomobil fuarlarının tamamına katılmayacağını, sadece belirli fuarlarda yer alacağını duyurmuştu. Şirket,  Avrupa, ABD ve Asya’da sadece birer fuara katılacağını, buna karşılık müşterilere daha yakın olacak “deneyim merkezleri”, internet üzerinden satış, güçlendirilmiş ve yeniden şekillendirilmiş bayi teşkilatı gibi fırsatlara ağırlık vereceğini duyurmuştu.

Volvo Cars Başkanı Hakan Samuelsson da, “Müşteri ve müşteri deneyimi, Volvo Cars’da her şeyin merkezinde yer alıyor” ifadesini kullanmıştı. 
Editör: İsveç Gündemi