Otomobil sektöründe trend belirleyen markalardan bir tanesi olan Volvo, tamamen elektrikli ilk modeli Volvo XC40 ile birlikte yeni bir dönemin kapılarını aralayacak. 16 Ekim’de tanıtacağı otomobilin tasarım detaylarını açıklayan İsveçli şirket, benzinle çalışan araçlara kıyasla çok daha basit bir tasarıma vurgu yapıyor.

Örneğin, XC40 SUV egzoz borularına sahip olmayacak. Ayrıca benzinle çalışan araçlarda soğutmayı sağlamak için kullanılan geleneksel ön ızgara da kalkıyor. Kırpılan bu özelliklerin yanı sıra, kaput kısmının yeni tasarımı da bir hayli dikkat çekiyor. 

Volvo XC40

XC40 SUV, tamamen elektrikli bir yapıda olması sebebiyle içten yanmalı bir motora sahip olmayacak. Kaput bölümünü daha verimli olacak şekilde yeniden tasarlayan Volvo, bu sayede sürücülere fazladan 30 litre bagaj hacmi sağladığına dikkat çekiyor.

Motorun yanı sıra arka taraftaki egzos borularına da veda eden elektrikli SUV, yepyeni bir “Sage Green” metalik seçeneği de dahil olmak üzere sekiz farklı dış renkte gelecek. Ayrıca iki yeni 19 inç ve 20 inç tekerlek seçeneği de mevcut olacak.

Volvo

Volvo Cars tasarım sorumlusu Robin Page, ızgaraya ve egzos borularına ihtiyaç duymayan, daha temiz ve daha modern bir otomobil yarattıklarını ifade etti. Bu yaklaşımın şirketin geleceğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Page, akü durumu gibi bilgileri sağlamak için sürücü arayüzünü de değiştirdiklerini aktardı.

XC40

Volvo, araç içerisindeki kumaşların geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldığını söylüyor. Yeni kokpit tasarımının sürücülere çok daha ferah ve işlevsel bir alan sunduğunu belirten şirket, kapılarda ve koltukların altında küçük çantalar için pek çok saklama alanı olduğunu ifade etti.

Volvo’nun tamamen elektrikli ilk SUV modeli XC40 hakkındaki tüm detayları, 16 Ekim’de gerçekleştirilecek etkinlikte öğreneceğiz. O zamana kadar yeni bilgiler açığa çıktığı takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Editör: İsveç Gündemi