SUV ve station modelleri ile tanınan İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars, yeni Volvo S90 ile premium sedan segmentinde iddialı bir çıkış yapacak.

Volvo Car Group Başkanı ve CEO'su Hakan Samuelsson, “5 yılda 11 milyar dolarlık yatırım ile Volvo Cars'ı yalnızca yeniden hayal etmedik. Güçlenen bir Volvo Cars yaratma sözümüzü de yerine getiriyoruz.” dedi. Volvo S90, Detroit'te, NAIAS'da tanıtılacak.

Teknik Özellikler

Son güvenlik teknolojilerinden, bulut tabanlı uygulama ve hizmetlere kadar birçok yeni teknolojiye sahip Volvo S90, lüks iç tasarıma ve internet tabanlı eğlence-bilgi sistemine sahip. Model, T8 Twin Engine plug-in-hybrid motor seçeneği ile de satılacak. 

Volvo S90 Teknik Özellikleri - Volvo S90 2016 Fiyatı Nedir?

Yeni sedan Volvo S90 XC90'da yer alan Sensus Connect dokunmatik ekranı ile ise uzun yolculukların vazgeçilmez aracı olmaya aday. CEO’su Hakan Samuelsson'un lansmanında yaptığı açıklamaya göre Volvo'ya 11 milyar dolarlık yatırım yaparak araçlarına güç de kazandırdı. Hakan Samuelsson şu sözleri de dile getirdi: 'XC90’ın lansmanı ile niyetimizi açıkça belli ettik. Açıklıkla ve kararlılıkla bu oyunda yer alıyoruz. Geçtiğimiz beş yılda gerçekleştirdiğimiz 11 milyar dolarlık yatırım ile Volvo Cars’ı yalnızca yeniden hayal etmedik, aynı zamanda güç kazanan ve amacına uygun bir Volvo Cars markası yaratma sözümüzü de yerine getiriyoruz” dedi. Volvo Car Group Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath, “Amacımız genelde tutucu olarak bilinen bu sınıfa tam anlamıyla yeni bir şeyler getirmek ve liderliğin ve güvenin göstergesi bir görsellik oluşturmak” diyor. Volvo Car Group Ar-Ge’den Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens, “Volvo S90, sürüş dinamikleri, performans ve sürüş anlamında ileriye doğru atılmış önemli bir adımı oluşturuyor. Volvo sürüş deneyimini değerlilik hissi sunma, kontrolü ele alma ve konfor anlamında yeniden tasarladık.' şeklinde ifade etti. Geleceğe yönelik atılmış önemli bir adım olarak görülen bu araç yapılacak tanıtım da premium sedan segmenti ile gösteriş yapmaya hazırlanıyor. 46 hp'lik gücü elektrik motoruna aktararak güç üretimi yapan Volvo S90 ayrıca sekiz ileri otomatik vites olacak. 
Volvo S90 Teknik Özellikleri - Volvo S90 2016 Fiyatı Nedir?
Fiyatı

Yeni Volvo S90 Detroit'de yapılacak olan Motor Show'da yer alacak. Türkiye ve Avrupa piyasasına sunulması ise 2016'nın Haziran-Temmuz ayı gibi yapılacak. Fiyatı ile ilgili henüz bilgi gelmedi.
Editör: İsveç Gündemi