Volvo, yeni nesil otomobilleriyle alakalı birçok farklı proje hazırlığında. Bunlardan ilki, fiziksel anahtarları tamamen devre dışı bırakmak. Böylece sürücü herhangi bir anahtar taşımadan otomobille ilgili kontrolleri doğrudan mobil uygulamalarla sağlayıp aracı çalıştırabilecek.

Sürücüsüz otomobiller konusunda da yatırımlar yapan Volvo, birkaç hafta önce 100 sürücüsüz modelini Çin’de test edeceğini de açıklamıştı. Elbette bu testlerin Çin’de gerçekleştirmesinin en önemli sebebi yoğun trafik. Böylece araçlar gerçekten zorlu bir trafik testine tabi tutulacak.

İsveçli otomobil üreticisinin en titiz olduğu konulardan biri güvenlik. Gerçekleştirilen zorlu testler, yeni otomobillerin sınırlarını zorluyor ve mühendislerin araçlara ekstra güvenlik özellikleri eklemesine imkan tanıyor. Volvo, son olarak güvenlik konusunda tartışmalara sebep olacak kadar iddialı bir açıklama yaptı. İsveçli üretici, 2020 yılından itibaren hiçbir Volvo sürücüsünün kaza yaparak ölmeyeceğini belirtti.

Elbette bu kadar iddialı bir açıklama sağlam bir zemine dayanıyor. Volvo, yeni modellerin tamamında birçok farklı sensör kullanacak. Bu sensörler çarpışma önleme sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Yani araca yaklaşan canlı ve cansız nesneler sensörler tarafından analiz ediliyor ve takip mesafesi sürekli korunuyor.
Yeni nesil Volvo otomobiller ayrıca otomatik frenleme ve yaya tespiti gibi özel teknolojiler de içeriyor.

Benzer şekilde şerit takip sistemlerinden, sürüş kontrolüne kadar birçok farklı teknoloji de destekleniyor. Şirketin güvenlik uzmanı Erik Coelingh, sürücüsüz otomobil geliştirilirken bir otomobilde meydana gelebilecek tüm olasılıkların hesaplanmak zorunda olduğunu bildirdi. Tüm bu güvenlik teknolojileri sürücülü otomobiller için de aynı şekilde geçerli. Bu sayede otomobil sürücü kontrolündeyken de güvenlik en üst seviyede olacak.
Editör: İsveç Gündemi