‘Drive Me / Sür Beni’ projesi kapsamında önceden belirlenen ikametlerde yola çıkacak araçlar yolda seyir halindeyken, gelecekteki müşterilerden güven oyu alacaklar.
Volvo’nun kaza öngören navigasyon sistemini kullanacak olan otomatik arabalar kameralar ve sensörlerle uydudan yol durumu hakkında bilgi alıyorlar. Volvo yeni modellerini 2017 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Çin’de ise eko sisteme yardımcı bir başka icat konuşuluyor. Yemekleri ve restoranlarıyla ünlü Hong Kong’da her yıl milyonlarca ton, gıda maddesi atığa gidiyor. Şimdi ise yeni bir yöntemle atık gıdalar özel seralarda kullanılacak ve eko sistemin gelişmesine yardımcı olacak.

Yerel halk geri dönüşüm konusunda oldukça bilinçli davransa da Aubree Limited Şirketi sorumluluklarını bir adım ileriye taşıdı ve gıda geri dönüşümü için minik seralar üretti.

Aubree LTD kurucusu Jack Cheng çalışmalarını anlattı:

“Evet yeni bir atık gıda alanı kurduk ve bu serayı eko sistemi korumak adına uyguluyoruz. Bakın akvaryumun içinde böcekler var, bu bir kara sinek, yumurtalarını bırakacak ve larvaya dönüşecek. Bu larvalar atık gıdaları yiyerek büyüyecek ve kaçan larvalar balık yemi olacaklar. Ardından balık dışkısını toplayarak sebzeler yetiştireceğiz.’‘

Çevre kirliliğinin yoğun şekilde gözlendiği şehirde dakika başına düşen gıda ziyanı oldukça yüksek. 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre 4.912 milyon ton yağ ve gıda atığı yapıldı. Bu rakamlarla 2020 yılında şehirde çöp toplama alanı kalmayacak ve Hong Kong bir çöp şehir olacak.

Mimarlık Fakültesi Profesörü Zhu Jingxiang, ise EcoCube’ün her apartmana hatta her balkona konulabileceğini belirtiyor:

“Her karışı iyice hesap etmeliyiz. Yani evler arasına büyük EcoCube’ler yerleştirmek yerine, belkide her alana küçük bir küp koymalıyız. Yatay alanlar yaratarak mekandan tasarruf sağlayabiliriz.’‘

Henüz EcoCube satışı yapılmadı ancak minik seralara 25 Dolar civarında bir fiyat belirlendi.
Editör: İsveç Gündemi