Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinin üyesi olduğu Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin, İskandinav ülkelerine yönelik tanıtım ve turizm konusundaki faaliyetleri pekiştirmek, ortak iş imkânlarını yerinde tespit etmek ve bütüncül turizm stratejilerinin oluşturulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere düzenlediği İş ve Teknik Ziyaret Organizasyonu, 23 Mayıs Pazartesi günü başladı.

Gezinin ilk günü, Yeşilırmak havzasında Hassas Tarım ve Güvenilir Gıda Çevresel Kirliliğin önlenmesi için TR83 bölgesinde yürütülmesi plânlanan projelerin AR-GE çalışmaları kapsamında İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Fortum adlı şirketin birleşik ısı ve güç santralı Högdalen enerji tesisi ziyaret edildi.


Üretilen katı atıkların bertarafı ve enerji üretiminde kullanılmasını yerinde inceleyen Türk heyetine, ziyaret sırasında şirket temsilcileri John Cook ve Jonas Selander-Lyckborg rehberlik ederek, bilgiler verdiler.

Gezide Birlik Başkanı ve Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin, Çorum Valisi Ahmet Kara ve Tokat Valisi Cevdet Can’ın yanı sıra Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ve Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ile bazı İl Genel Meclisi üyeleri yer aldılar. 
(Haber Merkezi)
Editör: İsveç Gündemi