Polestar 1 ile beraber adından bir hayli söz ettiren otomobil üreticisi, şimdi de serinin yeni üyesiyle karşımıza çıktı. İlk modelde olduğu gibi Volvo Polestar 2 tasarım açısından, yine ön plana çıkmayı başarıyor.

Oldukça hoş ve göze hitap eden bir tasarıma sahip olan yeni nesil otomobil, bir yandan da Volvo'nun S serini andırıyor. Bunun haricinde sportif ve agresiftasarım dilinden vazgeçmeyen Volvo'nun alt markası, oldukça başarılı bir tasarım ile karşımıza çıkıyor.

İç yaşam kısmında da iddiasını sürdüren Volvo, bu kısımda da Tesla Model 3'de olduğu gibi geniş bir dijital ve dokunmatik bir panele yer veriyor. Her yönüyle fütüristik bir otomobil olduğunu hissettiren Polestar 2, ayrıca Google'ın gömülü Android platformuna sahip olan ilk arabası olarak da karşımıza çıkıyor. 11 inçlik dokunmatik multimedya kısmında Google Haritalar gibi yerel Google uygulamalarına yer veriliyor.

Google ile olan iş birliği sayesinde ayrıca multimedya hizmetlerini ses ile kontrole olanak tanıyan Volvo, yeni nesil aracında bambaşka bir kullanıcı deneyim yaşatmayı hedefliyor. Tüm bunları bir kenara bırakıp gelelim Polestar2'nin teknik özelliklerine.

Gücünü 408 beygirlik bir motordan alan Polestar 2′nin tamamen elektrikli olduğunu da özellikle belirtiliyor.  Bunun haricinde 78 kWh kapasitesinde bir pile de ev sahipliği yapan Volvo Polestar 2'nin ayrıca tamamen dolu bir pille 440 km yol yapabildiği de vurgulanıyor.

Teknik açıdan da oldukça dolu dolu özelliklere sahip olan otomobilin, 0'dan 100 km'ye yaklaşık olarak 5 saniyede ulaşabildiği de belirtiliyor.

Her yönüyle görenleri kendine hayran bıraktıran otomobilin 2020 yılında üretime geçilmesi planlanıyor. Bununla beraber teslimatlarının ise 2021 yılında gerçekleşmesi planlanan yeni nesil otomobilin fiyatı ise 59.000 Euro olarak açıklanmış durumda.

Editör: İsveç Gündemi