Savaşlar daha çok internet üzerinden yapılmaya başlanırken dünya genelinde çeşitli bölgelere yönelik gerçekleştirilen saldırılar pek çok sistemin kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Bu saldırılar özellikle 2016 yılı ile birlikte artış gösterirken farklı şekilde yapılan saldırılar nedeniyle pek çok resmi kurumun da saldırı altında kaldığı ve sistemlerin kullanılamadığı belirtiliyor.
Türkiye’de Saldırı Altında

Türkiye'de de pek çok resmi gazete ve internet sitesine yönelik saldırılar yapılırken sunucuların çökmesi ile birlikte çok uzun zaman sunucuların tekrar yapılandırılması ve verilerin geri getirilmesi gerekiyor.

En Yaygın Saldırı DDOS

En çok görülen saldırılardan bir tanesi DDOS saldırı türü olurken bu saldırı türünün 500 Gbps miktarından daha da arttığı belirtildi.

Bugüne kadar sadece 500 rakamına kadar çıkmayı başaran bu saldırıların 2016’nın ilk altı ay içerisinde büyük bir artış gösterdiği ve güncellenen rakamlar ile birlikte 579 Gbps miktara çıktıdığı belirtildi. Tarihinin en büyük saldırısı da böylelikle kayıt altına alınmış oldu.

Zombi bilgisayar ağları üzerinden yapılan bu saldırılar yoğun bir trafik yaratırken binlerce bilgisayar tarafından sistemlere yapılan saldırılar sistemin kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Bu nedenle pek çok sunucuda benzer sorunları yaşarken bu tür sorunlara karşı önlem almakta pek mümkün görünmüyor.

Kaynak: Veteknoloji
Editör: İsveç Gündemi