Samsung, IEEE 2021 Uluslararası İletişim Konferansı'nda prototip bir 6G kablosuz iletişim sistemi sergilemek için Santa Barbara'daki California Üniversitesi ile ortaklık kurdu.

Uzmanlar, terahertz serisinin altıncı nesil mobil ağların gelişimi üzerindeki potansiyel etkisinden bahsettiler. Sunulan prototip, 16 kanallı CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor), RFIC (Radyo Frekansı Tümleşik Devreler) ve 2 GHz bant genişliği ve sinyal üreten bir ana üniteye sahipti.

Böyle bir cihaz oluşturmak için, yüksek yön doğruluğu ve dijital hüzmeleme kalibrasyon algoritması gerekiyordu. Deneyimde, 15 metre mesafedeki 6G iletişimi, 5G standardındaki 5.23 Gbps'deki iletim hızından sadece biraz daha yüksek olan 6.2 Gbps'lik bir iletim hızı sağladı.

Uzmanlara göre terahertz frekans aralığı, gigahertz bantlı düzinelerce olası geniş bant kanalıyla devasa bir spektrum ve bu da, 6G ağlarındaki en yüksek veri hızlarının 5G'den 50 kat daha hızlı olmasına ve RF gecikmesini saniyenin onda birine düşürmesine olanak tanıyor.

Editör: İsveç Gündemi