CNN’in iddiasına göre Rus Hackerler Beyaz Saray’ın bilgisayarlarına sızarak Başkan Obama’nın günlük programlarının olduğu bilgileri ele geçirdi. Ancak Beyaz Saray, CNN’i yalanlayarak bu olayın bir ay önce yaşanan bir durum olduğunu ve bunu da basına açıkladıklarını söyledi.   

Artık savaşlar da sanal alemde yapılmaya başlandı. Düşmanınızı iyi araştırın, iyi bir hacker bulun, sonra da onun hakkında kimsenin bilmediği şeyleri öğrenin. Zayıf yönlerini, savunmasız olduğu bir anı bulun ve vurun…

Bu tür olaylar hemen her gün internette ve televizyonlarda çıkıyor. Ama dünyanın en iyi teknolojisine ve ordusuna sahip bir ülkenin başkanının bilgisayar sistemine girilebilir mi? CNN’in yayınladığı bu haber bir stratejinin parçası mı, yoksa gerçek mi?

CNN, bugün yayınladığı haberler Rus hackerların Beyaz Saray’ın bilgisayar sistemlerine girerek Başkan Obama’nın günlük programı dahil (başka bilgiler de olabilir tabi) bazı bilgilere erişim sağladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Mark Stroh ise bir açıklama yaparak  “Haber, geçen yıl, gizli bilgilerin olmadığı bazı bilgisayar ağlarımıza (siber) eylemlerde bulunulduğuna yönelik yaptığımız açıklamaya atıf yaparak, spekülasyonda bulunuyor” dedi.

Bu tip eylemleri gayet ciddiye aldıklarını belirten Stroh, “O zaman belirttiğimiz (geçen yıl) gibi, bu aktiviteleri ortadan kaldırmak için ivedi önlemleri aldık” açıklamasında bulundu. 

Beyaz Saray yetkilileri geçen yıl yapılan saldırıyı kabul ediyor ama girilen bilgisayarlarda önemli bilgilerin olmadığını savunuyorlar.

CNN'in adını duyurmadığı kaynağa göre Hackerlar Dışişleri Bakanlığı üzerinden saldırıyı gerçekleştirdi.

Geçen aylarda çıkan haberlerde her iki ülkenin de Hacker ordusu kurmak için çalışmalar yaptığı da biliniyor.
Editör: İsveç Gündemi