ABD merkezli ödeme firması Square Inc (SQ.N), Bitcoin için 'çevrimiçi hırsızlığa' karşı bir donanım cüzdanı yapacağını duyurdu.

Square'in donanım başkanı Jesse Dorogusker, sosyal medya paylaşımında "Bitcoin gözetimini daha yaygın hale getirmek için bir donanım cüzdanı ve hizmeti oluşturmaya karar verdik." dedi.

Twitter Inc.'in de CEO'su olan Dorsey, geçen ay, şirketin bitcoin için gözetimsiz bir donanım cüzdanı oluşturmayı düşündüğünü ima etmişti.

ABD Senatörü Elizabeth Warren, kripto para piyasası tarafından tüketicilere ve finansal piyasalara yönelik artan risklere dikkat çekti.

Eski bir ABD başkan adayı olan Warren, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler'e yazdığı bir mektupta endişelerini dile getirerek, hızla büyüyen kripto para piyasasını düzenlemeye yönelik mevzuatın temelinin atılmasını istemişti.

Kripto para piyasasının toplam değeri geçtiğimiz nisan ayında ilk kez 2 trilyon doları aşmıştı.

Donanım cüzdanı nedir?

Bitcoin cüzdanları, bitcoin'in geleneksel para birimleri veya diğer sanal paralar için alınıp satılabileceği kripto para borsalarında çevrimdışı veya çevrimiçi olarak saklanabiliyor.

Bu cüzdan, kripto para birimi kontrol ediliyor ve fonların kime ait olduğunu kanıtlıyor. Bir saklama cüzdanıyla, özel anahtarı başka bir taraf kontrol ediyor.

Editör: İsveç Gündemi