Michelin'den İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen fuarda sürücülere iyi haber geldi. Otomobil sürücüleri yaz ve kış aylarında güvenli sürüşler için farklı lastik kullanımlarına gidiyor. Ancak Michelin'in  tanıttığı yeni lastik, sürücülerin 6 ayda bir lastik değiştirme derdine son verecek.

3 YILDA HAZIRLANDI

Michelin mühendisleri tarafından 3 yıl gibi bir sürede hazırlanan CrossClimate isimli lastikler hem kışın hem de yazın kullanıma imkan sunuyor.

YAKIT VERİMLİLİĞİNE ETKİSİ

Michelin'in Cenevre fuarında tanıttığı lastikler, bütün iklim koşullarına cevap verirken dünyada ilk defa kış koşulları için sertifika almış bir yazlık lastik oldu. Lastik karışımına eklenen yeni nesil silikon ile ısı oluşumunu azaltılan Michelin CrossClimate, yakıt verimliliğini de artırıyor.

125 MİLYON KM YOL TESTİ YAPILDI

125 milyon km yol testi  yapıldıktan sonra üretimine başlanan lastiklerin 1 Mayıs'tan itibaren Avrupa'da satışına başlanması bekleniyor. Lastiklere yapılan 125 milyon testin dünyanın çevresinin 5 kez dolanmasına denk geldiği belirtildi.

İLK ETAPTA BİNEK OTOMOBİLLERE

İlk etapta binek otomobiller için üretilen lastiklerin 2016'da ticari araçlar için de üretileceği öğrenildi.

-30 VE +40 DERECE TESTİ

Michelin'in hem yazın hem de kışın kullanılabilecek yeni lastikleri, -30 ve +40 derecede test edildi. Üretim merkezi olarak Avrupa'nın seçildiği lastiklerde Evergrip teknolojisi kullanılıyor.

Editör: İsveç Gündemi