“Geleceğin duşu, suyu geri dönüştürerek, yüzde doksan oranında su ve yüzde seksen oranında da enerji tasarrufu sağlarken hijyenden ve konfordan ödün vermiyor. Haznede toplanan atık su, analiz edilip, temizlendikten sonra tekrar kullanılacak hale getiriliyor. ‘Peki, bu temizlenme teknolojisini bu kadar önemli kılan ne diye sorabilirsiniz.’ Patentli bir temizleme kapsülü sistemine dayalı bir teknoloji olduğundan su her zaman kristal berraklığında.”
Mahjubi, NASA ile İsveç’teki Lund Üniversitesi’nin Mars’a yapılacak uçuş için ortaklaşa çalıştığı bir projeden ilham almış. Astronotların duşta kullandıkları suyu tekrar tekrar kullanabilmelerini sağlayan kapalı devre sistemini hayata geçirmiş.

İşveç’te test edilen duş sistemi, dört ay içinde 100 bin litre su tasarrufu sağlamış. Mahjubi, bu rakamlara bakılarak şirketin duşu dünyaya pazarlayabileceğini belirtiyor:

“Hedeflediğimiz pazar, duş alan herkes. Duş, aslında spor salonları, stadyumlar, hamamlar gibi su tüketiminin en yüksek olduğu yerlerde büyük tasarruf sağlıyor. Bunun yanı sıra su fiyatlarının ve tüketimin yüksek olduğu yerlerde de faydalı.” 

Duşun, ilginç tasarımı, daha şimdiden birçok alanda ödüller aldı.

Editör: İsveç Gündemi