Son yıllarda giderek yaygınlaşan akıllı telefon kullanımı mobil operatörlerin tavrını değiştirmek zorunda bıraktı. Bu bağlamda teknolojik gelişmeler karşısında mobil şirketlerinin telefon konuşma ve mesajlaşma sürelerini yükseltmek için bedava ya da sabit ücretlerle sınırları kaldırmaya başladı.

İsveç'in en büyük mobil operatörlerinden biri olan Tele2 ve Tel2b ceo'su Thomas Ekman müşteri davranışlarının tamamen değiştiğini belirterek, abonelerin yüzde 22.1 oranında sörf miktarlarını düşürdüğünü belirterek, cep kullanımının yaygınlaştığı ve buna karşıda müşterilerin farklı uygulamalar yerine mobil operatörlerin atacağı adımlarla sınırları kaldırmak gerektiğine dikkat çekti.

İnsanların mobil wifi konusunda sınırlı olmalarını şahsen istemediğini de sözlerine ekleyen Ekman, mobil operatörler arasında ciddi bir rekabet olduğu ve bunun da kısa zaman içinde çok düşük maliyetlerle konuşma, mesajlaşma ve internet ortamında yazışmalar konusunda sınırsız kullanımı getirebileceğini söyledi.

İnternet aracılığı ile ücretsiz konuşma, mesajlaşma vb. hizmetler sunan binlerce uygulamaya karşı mobil operatörlerinin kullanıcılarını küstürmeden en kısa zamanda önemli adımlar atmasının önemli olacağı vurgulanırken, her geçen gün mobil operatör hizmetlerini kullanan insanların sayısında ciddi düşüş olduğunu belirtti.

Semihhan AYDEMİR / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi