Otomotiv sektörünün öncüleri arasında yer alan Volvo, dizel motorlu araç üretimi hakkında beklenmedik bir karar aldı. Volvo dizel motorlu araç üretimine son verdiğini duyuran şirket, piyasadan ayrılan ilk büyük marka olarak kayda geçti.
Şirket CEO’su Açıklama Yaptı

Volvo'nun dizel motorlu araç üretimine neden son verdiğini şirketin CEO’su açıkladı. CEO Hakan Samuelsson yaptığı açıklamada dizel motorlu araçların çevreye bıraktığı zararlı gazların en aza indirilmesinin maliyetli olduğuna işaret ederek, “Nitrojen oksit emisyonunun en düşük seviyeye indirilmesi için maliyetler her geçen gün biraz daha artıyor. Artan maliyetler şirkete kâr olarak geri dönmüyor. Bu durumda dizel motorlu araç üretimine son vermek en doğru karar olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Dizel Motor Geliştirmeyecek

Yeni dizel motor geliştirmeyeceklerinin altını çizen şirketin üst yöneticisi Hakan Samuelsson, “Bu günün şartları üretimi sonlandırmayı gerektirdi. Yeni dizel motor projemiz şimdilik yok ve orta vadede geliştirmeye başlamayacağız” şeklinde konuştu.

İsveçli otomobil markası Volvo, dizel motorlu araçları ilk 2013 senesinde piyasaya sürmüştü. “2013 yılında geliştirilen dizel motorlar önümüzdeki dönemlerde emisyon şartlarına uyum gösteremeyecek. Standartların karşılanması için ciddi yatırımların yapılması gerekecek. Tüm bu nedenlerle şirket dizel motor geliştirmeme kararı aldı” diyen şirketin CEO’su, artık bu piyasada olmayacaklarını kaydetti.

Uzmanlar Volvo markası tarafından alınan bu kararın arkasında Avrupalı ülkelerin emisyon konusunda yasal düzenlemelerinin etkili olduğunu ifade etti. Uzmanlara göre dizel motor üretiminden Volvo yanında başka markalarda vazgeçmeye başlayacak. 
Editör: İsveç Gündemi