Bu duyuru servisin 30 milyon paralı kullanıcıya  ulaştıktan 3 ay sonra geldi. Şirket yine 3 ay önce rakibi Apple Music ile savaşabilmek için 1 milyar dolar borçlanmıştı.



Lider Marka


Yatırım bankası GP Bullhound’a göre yayın servisi aynı zamanda Avrupa’nın en büyük girişimi haline | | | geldi. Şirketin değeri 8.5 milyar dolar olarak hesaplandı. Dev değeri ve güçlü kullanıcı sayılarının dışında Spotify büyüme oranını arttırmak zorunda çünkü arkadan Apple Music geliyor. Özellike ücretli kullanıcı konusunda Apple Music  aradaki farkı 1 sene de oldukça hızlı kapattı ve bu hızını sürdürmeye niyetli gibi duruyor. Apple Music bir yıldan kısa bir sürede yaklaşık olarak 15 milyon ücretli kullanıcı sayısına ulaştı diğer taraftan Spotify ise 2014 yılından bu yana düzenli olarak yılda yaklaşık 10 milyon ücretli kullanıcı elde ediyor.


Servisin geçen yıl 75 milyon kullanıcı sahibi olduğunu düşünürsek bir yıl sonra 100 milyona ulaşması oldukça iyi. Bu sayı yaklaşık olarak aylık 1.8 milyon yeni kullanıcı demek anlamına geliyor. Spotify‘ı diğer servislerden ayıran bir diğer özelliği ise ücretsiz sürümünün bulunması. Başta Apple Music olmak üzere diğer müzik yayını servislerinde süreli ücretsiz deneme sürümü bulunuyor.  Bu yüzden Spotify diğer taraftan çok daha başarılı gözüküyor.
Editör: İsveç Gündemi