Dijital müzik dinleme platformunun bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkan Spotify, göz kamaştıracak abone sayısı istatistiğini kamuoyu ile paylaştı. Paylaştığı yeni verilerle birlikte rakiplerinin gözünü korkutan ekip, son altı ay içerisinde abone sayısını tam 10 milyon seviyesinde arttırmayı başararak gözleri kamaştırdı.

Toplamda 70 milyon aboneye ulaştığını resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlayan Isveç merkezli dijital müzik platformu Spotify'in son 6 ay içerisinde 10 milyon aboneyi bünyesine kazandırması da oldukça önemli bir başarı olarak gösteriliyor. Eylül ayında Apple Music uygulamasının toplamda 27 milyon adet aboneyi bünyesinde barındırdığı açıklanmıştı.

Paylaşılan bu veri ardından Spotify'in en yakın rakibinden 2 kat daha fazla abone barındırdığı görülürken, öte yandan bu sistemlerin elde ettiği başarıya baktığımızda korsan ve diğer yöntemlerle indirilen müziklerin önüne geçilmiş olundu. Hatta gittikçe popüler bir hal alan bu sistemlerin radyo dinlenme oranlarını bile düşürdüğünden söz ediliyor.

Son olarak Isveç merkezli dijital müzik dinleme platformu olan Spotify'in 1.6 milyar dolarlık yani yaklaşık olarak 6 milyar TL'lik bir telif davasıyla karşı karşıya kaldığını söylemeliyiz.
Editör: İsveç Gündemi