Saab, T-7A Red Hawk eğitim uçağının üretimini ülke sınırlarının dışına genişletti.

İsveç merkezli savunma firması Saab tarafından yapılan açıklamada, şirket ile Boeing ortaklığında üretilen T-7A Red Hawk eğitim uçağının ABD'de üretiminin sağlanması için ABD West Lafayette, Indiana'da 100 bin metrekarelik üretim tesisinin hizmete girdiği ifade edildi.

Saab, daha önce T-7A Red Hawk eğitim uçağının kıç bölümünün üretimini İsveç'in Linköping kentindeki fabrikasında üretip ABD'ye sevk ediyordu. İsveçli firma, ABD'de açtığı tesis ile kıç bölümünün üretimini tamamen ABD'ye taşımış oldu.

Amaca yönelik olarak inşa edilen üretim tesis, Saab'ın hem küresel genişleme stratejisinde hem de ABD'deki büyüme ve yatırımında önemli bir adımı temsil ediyor.

İsveçli savunma şirketinin ABD'de açtığı tesis ayrıca, sensör sistemleri, yapay zeka ve daha pek çok konuda araştırma ve geliştirme konusunda Purdue firması ile iş birliği içerisinde çalışacak. Saab, bu tesisten ürün ve teknoloji ihracatı yapmayı hedefliyor.

T-7A Red Hawk, ABD Hava Kuvvetleri'nin yeni nesil savaş ve bombardıman pilotlarını eğitmesi için Saab-Boeing ortaklığıyla tasarlanmış ve üretilmiş tamamen yeni, gelişmiş bir pilot eğitim uçağı olarak biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi