Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde bulunan 1952 model kamyonet dikkat çekiyor. Yurt dışında yaşayan 45 yaşındaki Ertuğrul İnal, tatil için her yıl geldiği ilçede baba yadigarı aracıyla nostalji yapıyor.

Suşehri nüfusuna kayıtlı olan ve 19 yıldır İsveç'te oto servisi işleten evli 4 çocuk babası 45 yaşındaki Ertuğrul İnal her yıl memleketi Suşehri'ne tatile geliyor. İnal, her gelişinde ilçede babasından kalan 1952 model 58 EL 782 plakalı Unimog marka 4x4 kamyonet tarzı araçla Suşehri caddelerinde nostalji yaşıyor. Aracın babası Abdullah İnal'dan kendisine yadigar kaldığını belirten Ertuğrul İnal şöyle dedi: 

"Babam rahmetli olalı 10 yılı geçti. Her yıl ilçeye tatil amaçlı geliyorum. Aracın bakımını yapıp çalışır halde olmasını sağlıyorum. Geldiğim zaman bu araç ile ilçede gezinti yapmak bana hem eski günleri hatırlatıyor, hem de ilçe halkının dikkatini çekiyor. Burada belirli bir yaş üzerindeki herkes babamı ve onun bu aracını tanıyor. Bu araçla gezintiye çıktığımda hepsi tanıyıp selam veriyorlar. Aracın her her şeyi fabrikadan çıktığı şeklinde orijinal. 2 geri 6 ileri olmak üzere 8 vites dizel motora sahip. Üretim zamanına göre çok ileri bir teknolojiye sahip. Yakıtını doldurduktan sonra kesinlikle yolda bırakmaz."
Editör: İsveç Gündemi