Yeni bir analize göre, bu hafta Borgholm ve Mörbylånga belediyelerine yönelik siber saldırıları sırasında ortaya çıkan bilgiler arasında hassas bilgiler de yer alıyor. Belediyeler şimdi olayı Gizlilik Koruma Kurumu'na (IMY) bildirdi.

Belediyelerden yapılan basın açıklamasına göre, 12 Aralık Pazartesi günü meydana gelen veri ihlalinin arkasında kimin olduğu henüz netlik kazanmadı. Ortaya çıkan verilerde hassas kişisel verilerin olduğu artık netleşti.

Basın açıklamasında: "Tüm günlükleri incelemek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu hafta sonu, sistemleri geri yükleme ve temizleme çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verilirken, her iki belediyenin BT başkanı Niklas Palmqvist, daha sonra etkilerle başa çıkabilmek için hangi verilerin kopyalandığını bulmaya çalışıyoruz" dedi.

IMY'ye bildirildi

Belediyeler, ne olduğunu, ihlalin ne zaman gerçekleştiğini ve hangi verilerin kopyalandığını analiz edecek bir güvenlik analiz şirketi ile anlaştı.

Borgholm'daki belediye başkanı Jens Odevall, SVT Småland'a verdiği demeçte, neyin kopyalandığını henüz bulamadık, ancak kişisel verilere erişmenin mümkün olduğunu görebildik ifadeleri kullandı.

Perşembe akşamı, belediyeler bu nedenle Gizlilik Koruma Ajansı IMY'ye bildirimde bulundu. Belediyeler basın bülteninde, sızdırılan bilgilerin türü hakkında öğrendikleri anda bilgilendireceklerini yazdılar.

Editör: İsveç Gündemi