Dünyanın en uzun menziline sahip elektrikli arabalarından bir tanesi olan Tesla Model 3, standart modelinde 220 mil (354km) yol katedebiliyordu. Yine aynı modelin daha uzun menzilli opsiyonunda ise mesafe 310 mile (498km) kadar çıkartılabiliyordu. İsveçli üreticilerin iddia ettiği gibi yeni batarya teknolojisi son kullanıcıya ulaşan elektrikli arabaların menzillerini yüzde yetmiş oranında arttırırsa, Tesla Model 3 500 mil barajına yani 800km mesafeye ulaşabilir.
Christine Lampe-Önnerud ve Cadenza Innovation'ın son dört yıldır üzerinde çalıştıkları yeni batarya teknolojisi, daha önce "mühendisler için yeni bir Lego deneyimi" olarak tanımlanmıştı. "Enerjiyi paketlemek için yeni bir yol" bulduklarını açıklayan Cadenza, bu teknolojiye dair detaylı bilgiler de vermişti. Elektriği, seramikten yapılan küçük enerji hücrelerinin içine hapsettiğini aktaran Cadenza, bunları da alüminyuma sararak, ekstra soğutma elde ettiklerini belirtmiş ve böylece aynı batarya boyutlarında daha fazla elektrik depolayabildiklerini açıklamıştı. 

Geliştirilen yeni batarya teknolojisinin patenti de alınırken, Tesla'nın yeni teknolojiyi takip ettiği; ancak halihazırda teslimatları yetiştirmekle uğraşması sebebiyle bu konuya tam olarak odaklanmadığı da kaydedildi. 
Editör: İsveç Gündemi