İsveç, postacıları sanal gerçeklik gözlükleriyle eğiterek işe hazırlamaya başladı. Söz konusu çalışma kapsamında ülkenin posta servisi PostNord, Stockholm merkezli 'metaverse' şirketi Warpin ile iş birliği yaptı. Warpin, postacılar için sanal gerçeklik ortamına uygun hale getirilen eğitim programını geliştirdi.

Aksam.com.tr'nin CryptoSlate'ten aktardığı habere göre; PostNord, güncel olarak postacıları eğitmek için Warpin tarafından geliştirilen eğitim modüllerini kullanıyor. Modüller, çeşitli görevlerin sanal gerçeklik ortamında simüle edilmesine olanak tanıyor. Bu sayede postacı adayları, işe başlamadan önce iş hakkında fikir sahibi olabiliyor. Hazırlanan simülasyonlar, posta servisi çalışanlarına paketleri etkili bir şekilde ayırma ve araçları çalıştırma gibi birçok farklı beceri öğretiyor.

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜKLERİ, ÖĞRENME ORTAMINI GÜVENLİ HALE GETİREBİLİR

Öte yandan; sanal gerçeklik gözlüğüyle eğitim prosedürünün, işe alım sürecini hızlandırması bekleniyor. Bununla birlikte; yeni tekniğin, eğitim sürecindeki riskleri minimuma indireceği ve öğrenme ortamını güvenli bir hale getireceği tahmin ediliyor.

İskandinavya medyasından KAAN'ın ilk uçuşuna övgüler İskandinavya medyasından KAAN'ın ilk uçuşuna övgüler

Editör: İsveç Gündemi