Dünyanın en ünlü bilişim firması Microsoft İsveç'e, Bilgi Teknolojileri (BT) ve Enformasyon Teknolojileri dalında 'yılın kızı' ödülüne 21 yaşındaki Etiyopyalı türbanlı öğrenci Ebtisam Mohammedsalih'i layık gördü. 

Microsofts tarafından yapılan açıklamada,  her yıl belirlenen Bilgi Teknolojileri (BT) ve Enformasyon Teknolojileri dalında İsveç'te 2019 'yılın kızı' Ebtisam Mohammedsalih'in seçildiği belirtildi. 

Açıklamada, Mohammedsalih'in eşitlik, çeşitlilik, ve katılım konusundaki başarısına dikkat çekilirken, '' Bilgisayar tabanlı bilişim sistemlerinin, yazılım uygulamaları ve bilgisayar donanımının incelenmesi, tasarlanması, geliştirilmesi, yürütülmesi yönündeki azmi ile rol modeldir'' denildi. 

Microsofts internet sitesine açıklamada bulunan Ebtisam Mohammedsalih ise, ödülü kazanmaktan mutlu olduğunu söyledi. 

Başka bir ülkede doğan ve o ülkenin yaşam  kodunu taşımayan türbanlı bir kızın ödül alabileceğini  kaydeden Mohammedsalih, İsveç'e 4 yıl önce okumak için Etiyopya'dan taşındığını söyledi. 
Linne Üniversitesinde yazılım mühendisliği okuduğunu aktaran Mohammedsalih,'' İsveç'e ilk geldiğimde, İsveççe dil eğitimi aldım. Sonra uluslararası bir lisede IB programı (Uluslararası Bakalorya) okudum. Üniversitede yazılım mühendisliğine kabul edilmesinin tesadüf oldu. Şimdide üniversitede ikinci yılım'' ifadelerini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi