46 farklı ülkeden 400’den fazla firmanın katıldığı ve 15 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri Anonim Şirketi başta olmak üzere Türkiye'den katılan 7 firma dikkatleri üzerine çekti.

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri Anonim Şirketi Genel Müdürü Dr. Fatih Gündoğan, Asis Elektronik'in Afrika'dan Avrupa'ya 12 ülkede akıllı ulaşım çözümleri ihracat yaptığını belirtti.

Gündoğan, ''2007 yılında kurulan firmamız elektronik ücret toplamı sitemi, otomasyon sistemleri, araç takip sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, araç içi güvenlik sistemleri ve kişi sayma sistemleri üzerinde ARGE çalışmaları yürütmekte ve yazılım geliştirmektedir. Türkiye'de pazar lideri konumunda bulunan Asis Elektronik, 12 ülkeye akıllı ulaşım sistem çözümleri ihraç ediyor'' ifadelerini kullandı.

Son projesini Bulgaristan'ı başkenti Sofya'da gerçekleştirdiklerinden bahseden Gündoğan, ''Sofya'da kurduğumuz akıllı ücret toplama sistemi 2020 yılında tamamlandığında toplamda 755 otobüs, 124 troleybüs, 324 tramvay ve Sofya metrosunda entegre edilmiş olacak'' değerlendirmesinde bulundu.

En hızlı büyüyen Türk şirketleri arasında bulunduklarını kaydeden Gündoğan, bu tür uluslararası fuarlarla birlikte, global anlamda bilinirliklerini artırdıklarını ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi