Merkezde en yeni üç boyutlu görüntü işleme özellikli Rastgele Kasadan Malzeme Toplama teknolojisini kullanarak otomatik "seç ve yerleştir" çözümleri geliştiren firma, söz konusu merkezi KOBİ'lerde esnek otomasyona geçişi hızlandırma stratejisinin bir parçası olarak görüyor.

Firmanın makina besleme ile ilgili olan Küresel Çözüm Merkezi'nde bulunan test merkezinde, ekip, kendi uygulamalarına dahil edilecek küresel müşteriler ve iş ortaklarıyla birlikte yenilikçi çözümler hayata geçirecek.

Şirket yeni test merkezinde, standart olmayan konfigürasyonlarda ve yönlerde parça seçimine imkan vermek adına, bir ABB robotunu üç boyutlu görüntü işleme ile birleştiren Rastgele Kasadan Malzeme Toplama teknolojisinin geliştirilmesinde inovasyonu hızlandırmayı planlıyor.

MALZEME TAŞIMAYA VE İŞ AKIŞLARINA İVME KATACAK
Geleneksel yapılandırılmış kasadan malzeme toplama sistemleri, parçaların robotun bunları alıp taşımadan önce belirli bir oryantasyonda düzenlenmesini gerektiriyor.

Parçaları manuel olarak düzenlemek vakit kaybı olmakla birlikte komponentlerin sürekli yeniden kaldırılması ve beslenmesi hasarlara yol açıyor, parçaları yanlış konumda beslemek ise yaralanmalara ve üretimde aksaklıklara sebebiyet veriyor.

Malzeme toplama uygulamalarının tam otomasyonu, fabrika süreçlerinin verimliliğini, üretkenliğini ve esnekliğini artırarak, makina ve parça besleme uygulamalardaki malzeme taşıma ve iş akışlarını hızlandırmasını sağlayacak. Ayrıca parça paletlerini otomatik olarak otonom mobil robotlar (AMR) sayesinde robot hücresine getirmek gibi birçok sürecin otomatikleştirilmesinin de önünü açacak.

ABB'nin en küçük makina besleme hücresi, yalnızca 3 metrekarelik bir alana sahip olup, mevcut üretim hatlarına da kurabilmek adına yeni imkanlar sunuyor.

MODELLEMEDE ROBOTSTUDİO KULLANILACAK
Firmanın yeni test merkezinde müşteriler ve iş ortakları, farklı konfigürasyonları ve senaryoları gerçek bir ortamda uygulamadan önce test edebilecek ve böylece artık geleneksel olarak malzeme toplama uygulamaları oluşturmak ve kurulumla ilgili riskleri azaltmakla beraber zamanı ve maliyetleri en aza indirmeye destek verecek.

Ekip, nihai test ve iyileştirme için fiziksel hücreler oluşturulmadan önce süreçleri modellemek için ABB'nin önde gelen simülasyon ve programlama aracı olan RobotStudio'yu kullanacak.

ABB'nin otomatik Rastgele Kasadan Malzeme Toplama çözümü, ABB'nin önde gelen makina besleme Küresel Çözüm Merkezi ile 3D görüntü işleme teknolojisinin geliştirilmesi ve tedariğinde uzmanlaşmış iş ortakları arasındaki yakın iş birliğinin bir sonucu olarak dikkati çekiyor.

Editör: İsveç Gündemi