Her gün yüzlerce İsveçli İnternet korsanlarından olumsuz etkileniyor.

MySafety Insurance CEO'su PA Prabert "İstatistiklerin gösterdiği şey, gerçekte herkesin kimlik hırsızlığından mağdur olabileceğidir" dedi.

İsveç'te her gün en az 640 kişinin, İnternet korsanları tarafından ID (kimlik) bilgisinin çalındığı ve bundan olumsuz etkilendiği belirtildi. 

Korsanlığın birkaç yıldır arttığını gösteren verilerin korkutucu olduğu belirtildi. Sifo Ölçüm Enstitüsü'nün mySafety Insurance adına yaptığı son araştırma istatistiklerine göre, İsveç'te her üç dakikada bir kişi kimlik bilgilerinin çalınmasına maruz kalıyor.

İnternet ortamında alışveriş yapan kullanıcıların bilgisayarlarına korsan yazılım yerleştirerek ya da bilgisayardaki açıklardan faydalanarak, kişinin kimlik ve banka kartı bilgilerini çalan İnternet korsanlarının daha sonra o bilgilerle birçok dolandırıcılık yapabileceği ve bunun yarataracağı mağduriyetin büyük olduğu vurgulandı. 

İsveç'teki kimlik bilgilerini çalma olaylarını araştıran Sifo araştırması, nüfusun yüzde 3.3'ünün son 12 ay içinde kimlik bilgilerini kaptırma olaylarından şikayetçi olduğunu gösteriyor. Bu yaklaşık 237 bin İsveçliye karşılık geliyor. Bu rakam, 196 bin kişinin etkilendiği 2017'den yüzde 21 daha fazla ve bu rapora göre, İsveç'te ortalama yüzde 12 oranında bu suçların arttığını gösteriyor.

Bunun gösterdiği şey gerçekten de herkesin kimlik hırsızlığından mağdur olabileceği. Genel olarak, yıllar arasındaki farklar hem yaş gruplarında hem de cinsiyette bir seviyelendirme gösterdiği anlamına gelir. Bu sonuçların davalarla da ilişkili olarak rapor edildiği belirtilirken, İsveç'te son yıllarda en çok görülen davaların kimlik bilgisi ve kredi kartı mağduriyeti yönünde olduğu gözüküyor.

MySafety Insurance CEO'su PA Prabert, hem genç hem yaşlı, ülkenin her yerinden kadın ve erkeklerin etkilendiğini söylüyor.

Korsanlara karşı kimlik bilgilerini korumanın en etkin yolunun güvenlik şirketlerinin geliştirdiği yazılımları kullanmak olarak gösteriliyor.

mySafety Insurance, siber saldırılara ve korsanlara karşı kötü yazılımlara karşı önleyici proaktif bir kimlik kapsamı içeren kimlik koruması geliştirdi. Şirket şimdi tüm yeni müşterilere üç aylık ücretsiz ID koruması sunuyor.

Editör: İsveç Gündemi