İsveç Gündemi Stockholm Sorumlusu Orhan Karan'ın  telefon la ulaştığı İsveç Trafik Polis Dairesi Basın Sözcüsü Alexander Granberg ,sistemin  plakayı anında ve otomatik  sorguladığını  belirtti. Granberg, aranan ya da ehliyetsiz kullanıldığı rapor edilen arabaların sistem sayesinde  anında tespit edildiğini söyledi.
Sistemin ve teknolojik altyapısının tamamen İsveç'e ait olduğunu söyleyen  Granberg,''normalde polis arabasındaki polis memurunun manuel olarak sisteme sorgulattığı araç reg numarsını (plaka numarasını) otomatik olarak sorguluyor. Bu sayede polis arabasının yakınından geçen her araba otomatik kontrole takılıyor. Eğer araçla ya da aracın sürücüsüyle ilgili bir olay daha önceden sisteme eklenerek rapor edilmişse bilgisayar sistemi araç içindeki polis memurlarını uyarıyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de ki Trafik Polis Dairesi'nede bir mesaj gönderen Granberg, Norveç ve Danimarkalı meslektaşlarımızla sistem üzerinde ortak çalışmamız var. Türkiye'de ki meslektaşlarımızı İsveç'e sizin aracılığınızla davet ediyoruz. Sistem üzerinde ortak çalışma yapmaktan memnunluk duyarız. Türkiye'ye gidip, oradaki trafik uygulamalarını yerinde görmekte bize yeni ve farklı tecrübeler katar'' diye konuştu.

2012 yılında denemelerin başladığını ifade eden Granberg,  ilk denemede, Stockholm Polis Merkezi yakınlarında otoyolda konuşturulan ve içerisinde ANPR plaka okuyucuyu sistemin bulunduğu polis arabası yarım saat içinde, 13 kusurlu araç yakaladığını söyledi. Granberg,  araçlardan 9 tanesi, trafikten men, 2 tanesinde sürüş yasağı, 1 tanesi de sigortasız olduğu tespit edilerek cezayı işlem yapıldığı belirtti. 
Editör: İsveç Gündemi