İsveç merkezli Uniti tarafından geliştirilen Uniti One sonunda yolara çıktı. Tamamen bağışlardan gelen paralar ile üretilen aracın üretimi tamamladı ve satışa çıkarılıyor.


2016 yılında Kickstarter ve Indiegogo platformları üzerinde fonlanan Uniti, kısa sürede 1 milyon dolar bağış topladı. Akabinde kollar sıvayan firma, Uniti One adında efsane özelliklere ve tasarıma ait elektrikli otomobilini üretti ve satışa sunuyor. Yayınlanan videoda ise araca ait tüm detaylar ve ayrıntılar net bir şekilde gözler önüne serildi.


Uniti One’ın özellikleri!
Uniti firmasının ürettiği Uniti One adındaki araca bakıldığında ilk olarak tasarımdaki detaylar göze çarpıyor. Özellikle direksiyon üzerine yerleştirilen ekran dikkatlerden kaçmıyor. 22 kWh pil paketiyle tam 300 km yol yapabilen elektrikli araç spor modunda 0’dan 80 km/s hıza 3,5 saniyede çıkabiliyor. 30 dakikada 200 km yol kat edebilecek kadar şarj olabilen araç, maksimum 130 km/s hıza çıkabiliyor. Güvenlik amaçlı birçok sensörü bünyesinde barındıran Uniti One, 2.91 metre boyu ile de kullanıcılarına keyifli bir sürüş deneğimi yaşatıyor.


Uniti One’ın satışa sunuldu: İşte fiyatı!
Tasarım ve teknolojik anlamda oldukça ilgi çeken araç, önümüzdeki yıl kullanıcıları ile buluşmaya hazırlanıyor. 17.300 dolar başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak Uniti One, şehir içi kullanımlar için büyük ilgi göreceğe benziyor.

Editör: İsveç Gündemi