İki kanattan cepheye ilerleyen İsveç tanklarının ilk kanadı, tank avcılarından oluşuyor. İkinci kanatta ise hafif, orta ve ağır tanklardan oluşan bir grup bulunmakta.
İsveç tank avcıları başlangıç seviyelerinde özellik olarak diğer tankları andırsalar da seviyeleri arttıkça farklarını ortaya koyuyorlar. Bu tankların en önemli özelliklerinden biri düşük profilli (bazıları sınıflarının bu alanda en iyisi) olmaları ki bu avantajlarıyla oyunun seyrini değiştirebilecek mevziler alabiliyorlar. Ateş gücü ve yüksek namlu indirme açılarını da eklerseniz emrinizde çok güçlü sniper'lar olacağını söylemek mümkün.



8. seviyeden itibaren hangarınıza dahil olabilen ve UDES 03'den Strv 103B'ye kadar uzanan seride ise İsveç tank avcıları için iki yeni kip açılıyor: Kuşatma ve Seyir. Seyir kipi kıvrak manevralar ve yüksek hız için birebirken Kuşatma kipi hızınıza ket vurup ateş gücünüzü arttırıyor. Hızlı silahları, yüksek zırh penetrasyonları ve keskinlikleriyle İsveçtank avcıları er meydanında mucizeler yaratacak.



"Yeni İsveç serisinin orijinal tasarımı ve benzersiz oynanış tarzı, geliştirme esnasında hepimizi çok heyecanlandırdı," diyen World of Tanks Ürün Direktörü Thaine Lyman, sözlerini, "İsveç tanklarının Kuşatma ve Seyir kipleri, alışması zaman alsa da, ustalıkla kullanıldıklarında sizi haritada kimsenin karşısında durmaya cesaret edemeyeceği düşmanlara dönüştürecek," şeklinde tamamladı.



Tank avcılarının yanı sıra toplam 10 adet hafif, orta ve ağır tanktan oluşan diğer serinin yıldızı ise 10. seviye ağır tank Kranvagn. Bu tankı AMX 50B veT57 arasında şeklinde tanımlamak mümkün.



Toplamda bir düzineden fazla yeni aracı barındıran 9.17 güncellemesiyle World of Tanks, oyunculara yeni strateji fırsatları sunuyor.
Editör: İsveç Gündemi