Bisiklet tutkunu Kjellman’ın tasarımı olan PodRide, tıpkı çocuk bisikletleri gibi hafifliği ile öne çıkıyor. Ayrıca PodRide fermuarlı kumaş kaplaması, farları, dönüş sinyalleri, rahat koltuğu, cam silecekleri ve bagajı ile konforlu bir 
Bildiğimiz üzere, PodRide benzeri bisiklet-arabalar daha önce de üretilmişti.

Bunlardan biri PodRide gibi kötü hava koşullarında bisiklet sürmeyi kolaylaştırma fikrinden yola çıkarak Minesota’da tasarlanmıştı. Ancak bu ürünlerin aksine Kjellman tasarımının herkesin kullanımına uygun bir ürün olduğunu ve PodRide’ın öncüllerinden daha başarılı olacağını düşünüyor.


Kjellman artan çevre bilincinin ürünün kullanımını artıracağını ,“Umarım şu an doğru zamandır. Toplumun farkındalığı gittikçe artıyor ve insanlar gerçekten çevre üzerine daha fazla düşünmeye başlıyor. Ayrıca elektrikli bisikletlerin hızla gelişim göstermesi bisiklet-araba yapımını kolaylaştırıyor. Elektrik motoru ile bisikletler gerçekten çok daha kullanışlı ve eğlenceli oluyor” şeklinde anlatıyor.

PodRide elektrik motoru ile hareket etmesinin yanı sıra klasik bisikletlerde olduğu gibi pedal çevirerek de ilerleyebiliyor. Bu özelliği bataryanın bitmesi durumunda ya da zorlu bir antreman yapılmak istendiğinde tercih ediliyor. Ürün; motor gücü ve pedal çevirmenin birlikte kullanılabilmesi esasına dayanıyor. Ayrıca bisiklet-arabanın tasarımı; trafikte, motorlu taşıtlar yanında daha güvenli bir bisiklet deneyimi yaratıyor. Kjellman bu özellik sayesinde daha geniş kitlelere ulaşabileceğini düşünüyor. Kjellman PodRide’ın bir çok bisiklet-arabadan daha farklı bir tasarıma sahip olduğunu söyleyerek diğer araçların tamamen düşük rüzgar direnci sağlamaya odaklandığını belirtiyor.

Daha önce tasarlanan bisiklet-arabaların bisikletlerden çok arabalara benzemesi bisikletçileri korkutuyordu, PodRide bu açıdan tasarımı ile daha dost canlısı bir görünüm sergiliyor. Kjellman’a göre PodRide diğer benzerlerinin yanında daha yumuşak ve güvenilir bir araç olarak göze çarpıyor.

1 yıllık geliştirme ve prototipin test edilme sürecinin ardından; PodRide’ın kullanıcı versiyonunun üretimine geçilebilmesi için Kjellman Indiegogo üzerinde bir fon oluşturmaya başladı. Kjellman; PodRide’ın, İsviçre gibi kötü hava şartlarıyla iç içe olan ülkeler de sıklıkla kullanılabilecek bir ürün olduğunu düşünüyor ve “Birçok insan araba almak yerine PodRide’ı tercih edecektir” diyor. PodRide gibi tasarımlar ile alternatif araç kullanımlarının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: Fastcoexist, Slash Gear
Editör: İsveç Gündemi