İngiltere'nin Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, PwC ve BAE Systems'in ortak çalışmasıyla ortaya çıkarılan siber saldırı, yönetilen servis sağlayıcıların en azından Mayıs 2016 ve potansiyel olarak 2014 yılının başlarından bu yana müşterilerinin dahili ağlarına erişmesini hedeflemişti.
İsveç Hava Kuvvetleri Muhalefet Ajansı (Civil Contingencies Agency) bir bildiride, APT10 adlı bir organizasyondan Cloud Hopper adını verdiği saldırının kesin ölçeği bilinmiyor ancak büyük miktarda veri içerdiğine inanılıyor. Ajans, siber saldırıların halen sürmekte olup olmadığını söylemedi.

Watchdog, "İsveç'teki dijitalleşmenin yüksekliği, yönetilen servis sağlayıcılarına dışa aktarılan hizmetler miktarı ile birlikte, birkaç İsveç örgütünün saldırıdan etkilenme riski yüksektir" dedi.

Ajans, saldırıların arkasındaki kişilerin hedeflerini belirlemek için önemli kaynaklar kullandığını ve bilgisayarları bulaştırmak için gelişmiş kimlik avı e-postaları gönderdiğini belirtti.

İsveç IP adreslerinin saldırıları koordine etmek ve çalınan verileri almak için kullanıldığını ve APT10'un özellikle BT, iletişim, sağlık, enerji ve araştırma sektörlerini hedeflediğini belirtti.



Editör: İsveç Gündemi