Electronic Arts’ın uzun bir süre başının ağrımasına neden olan yağma kasaları Star Wars Battlefront 2’nin de satışlarına yansımıştı. Hatta geliştirici mikro ödemeleri de oyundan geçici bir süreliğine kaldırmıştı.
Star Wars Battlefront 2 ile gümdene gelen yağma kasaları ve mikro ödemeler beraberinde birçok soruşturmanın da açılmasına sebep olmuştu. Belçika, Avusturya, ABD gibi devletler Battlefront 2 üzerinde incelemeler yapmış ve mikro ödemeleri kumar olarak nitelendirmişti. Tabii bu durumdan en çok dili yanan da Electronic Arts olmuştu. Soruşturma açan ülkeler her geçen gün artmaya devam ederken, Loot Box’ların da kumar olduğu artık tescillendi gibi.

Oyunculara ayrıcalıklar kazandıran bu yağma kasaları, oyuncuları para harcamaya itiyor ve cüzdanlarındaki paralarına göz dikmiş oluyor. Bugün PC Gamer’ın yaptığı haber ile Loot Box’ları 2019 yılında kumar olarak sayabilecek bir başka ülkenin de İsveç olduğu duyuruldu. Günümüzdeki İsveç kanunlarına göre, yağma kasaları kumar niteliği taşımıyor ve yasal olarak da bunları düzenlemenin herhangi bir yolu yok. Ancak İsveç oyun komisyonu aldığı karar gerekçesi ile yağma kasalarını daha yakından inceleyecek ve gerekirse mevzuatta bir değişikliğe gidecek.

Oyun komisyonu çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 2019 yılına kadar net kararını verecek olan İsveç, eğer kumar niteliğine karar verirse yeni yasalar çıkaracak.

Editör: İsveç Gündemi