Yalnız güncelleme cihaz skalasını iyice genişleten Apple buna mukabil kısıtlamaları da arttırmak zorunda kaldı. Şimdiye kadar kısıtlamaları işletim sistemiyle sınırlı tutan Apple artık uygulamaları da işin içine katacak.

Biraz daha açmakta fayda var:

Bundan önce Apple'ın yöntemi, işletim sistemini cihazların gücüne göre optimize edip yayınlamaktı. Örneğin iOS x sürümünün içerisinde bulunan bir uygulama veya özelliğinin iPhone 4'ün gücünü aşıyor oluşu halinde iPhone 4'e yönelik yayımlanan sürümde o uygulamaya yer vermiyordu. (Apple, Android'den farklı olarak, kapalı kaynak olduğundan tüm güncellemeler doğrudan Apple tarafından yönetilip yayınlanıyor.)

Fakat işte iOS 9 ile birlikte bu sistemi devam ettirecek olan Apple buna ek olarak uygulama geliştiricilerine de cihaz bazlı sınırlamalar getirecek. Şöyle ki bundan böyle geliştiriciler tarafından yapılan uygulamalar alt sınıra sahip olacak. Örneğin x uygulaması için 64-bit A7 işlemcisi alt sınır olarak belirlendiğinde daha eski işlemciye sahip cihazlar tarafından yüklenemeyecek.

Bununla birlikte Google Play'de gördüğümüz 'uygulama cihazınızla uyumlu değil' türünden bir uyarı çıkmayacağını da söyleyelim. Şöyle ki, Apple cihazınızla uyumsuz olan uygulamayı otomatik olarak listelemeden kaldıracak yani göremeyeceksiniz.

Son olarak da iOS 9'un hangi cihazlara yüklenebileceğini yeniden hatırlatalım:

>> iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6+
>> iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2
>> iPod touch 5. nesil
Editör: İsveç Gündemi