iPhone 8 tanıtılmadan önce birçok iddia ortaya atılmıştı. Parmak izi okuyucusunun kalkacağı, home tuşunun olmayacağını tartışılıyordu.


APPLE DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ

Apple yeni telefonları iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ı resmen tanıttı. 5.5 inç ekranıyla gelen iPhone 8 Plus ve 4.7 inç'lik iPhone 8'in görüntüsü beklenin aksine iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'la birebir aynı. İnternete düşen görüntülerin ise tamamen yanlış olduğu görülüyor.

iPHONE 8'İN ÖZELLİKLERİ

Sonunda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus resmiyete kavuştu. Bu telefonların kasası piyasada bulunan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'la aynı. Gümüş, uzay grisi ve altın renk seçenekleri var. Telefonlar Aerospace sınıfı alüminyum ve camın üzerinde 7 kat bir işlem görmüş. Apple'ın açıklamasına göre yeni iPhone'larda bir telefondaki en dayanıklı cam kullanılmış. Suya ve toza dayanıklılar.

iPhone 8'de 4.7 inç'lik, iPhone 8 Plus'ta ise 5.5 inç'lik Retina HD ekran yer alıyor. Telefonlara güç veren A11 Bionic oldukça yetenekli. A11'de 6 çekirdek bulunuyor. İki çekirdeğin performansı A10'dan %25, diğer dört çekirdeğin performansı da %30 daha fazla. Bununla birlikte telefonlarda Apple tasarımı özel GPU yer alıyor. A10'dan %30 daha fazla GPU performansı sunuyor.
iPhone 8 tam bir hayal kırıklığı

Editör: İsveç Gündemi