iPhone 7 ile her şey değişecek... iPhone 7'ye az bir süre kaldı. Bugüne kadar tüm iPhone modellerinde istisnasız gördüğümüz bir model var ki artık onu yeni iPhone'larda göremeyeceğiz.
 
2 16GB'lık giriş seviyesi iPhone, depolama alanının darlığıyla çoğu kullanıcının başını ağrıtıyor. Son gelişme Apple'ın iPhone 7'deki en küçük depolama seçeneğini 32GB'a çıkaracağını söylüyor.
 

3 Samsung, Galaxy S6'dan bu yana amiral gemisi telefonlarında 32GB'tan küçük depolama alanı sunmuyor. Bunda 16GB'lık modellerde yalnızca 10GB boş alan bulunmasının payı da var.
 

4 Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve giderek büyüyen uygulama boyutları, bu alanın kısa sürede dolması anlamına geliyor.
 

5 Bugün elbette 16GB'lık iPhone'u almak gibi bir zorluluğunuz yok, ancak bir üst model olan 64GB'lık iPhone'un fiyatı çok daha pahalı olduğundan, 16GB'lık modeli seçmek zorunda kalabiliyorsunuz.
 

6 Apple konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmasa da, şirkete yakın kaynaklar iPhone 7 itibariyle 16 GB'lık modellerin resmen öleceğini söylüyor.
 
7 iPhone 7 ve iPhone 7 Plus eylül ayında tanıtılacak, ancak telefonlar uzun bir süredir mobil dünyasında gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor.
 
 
8 iPhone 7’ye ilişkin son olarak Japonya’dan önemli haberlerle karşınızdayız. Japon menşeli Mac Otakara sitesi iPhone 7’de Smart Connetor (Akıllı Bağlantı Noktası) girişinin yer almayacağını onayladı.
 
 
9 Oysa ki geçtiğimiz hafta yayınlanan bazı fotoğraflar iPhone 7’de Smart Connector girişinin yer alacağını gösteriyordu. 

 
10 Sitenin Apple’a yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Apple, ilk olarak iPad Pro tabletlerde yer verdiği ve tabletlere klavye ya da farklı aksesuarlar takılmasını sağlayan portu iPhone 7’de kullanmayacak. 
 

11 Siteye göre Apple söz konusu girişi iPhone 7 modellerinde kullanmak istiyordu, ancak görünüşe bakılırsa sonraki gelişmeler bu özelliği iptal ettirmiş.
 

12 Siteye göre Apple söz konusu girişi iPhone 7 modellerinde kullanmak istiyordu, ancak görünüşe bakılırsa sonraki gelişmeler bu özelliği iptal ettirmiş.
 
 
13 Yaşanan gelişmelerden şunu anlıyoruz ki; Apple’ın iPad Pro tabletlerde yer verdiği Smart Connector özelliğinin iPhone’lara gelmesi noktasında çalışmalar yürütülüyor. Söz konusu özelliği muhtemelen iPhone 7s ya da iPhone 8’de göreceğiz. 
 
 
14 iPhone 7 hakkındaki diğer iddialara göz attığımızda, telefonun iPhone 6s ile aynı kalınlıkta ya da biraz daha ince olacağı, kulaklık girişinin kaldırılacağı, telefonun stereo hoparlör ve çift kameraya (iPhone 7 Plus) sahip olacağı dillendiriliyor. 
 
 
15 iPhone 7'nin iPhone 7 Plus ile birlikte eylül ayında tanıtılması beklenirken, iOS 10 güncellemesinin de yine aynı tarihte yayınlanacağı düşünülüyor.
Editör: İsveç Gündemi