Ncap testlerinde SUV’u için tam güvenlik protokolü uygulayan Volvo, bölgesel çarpışma kısımlarında yolcu ve sürücüsünü en iyi şekilde korumuştu. Ürünlerinin kaporta aksamlarına verilecek eğimi bile hesaplayarak, yaya güvenliğini es geçmeyen bir üretici hakkında konuşuyoruz.

16 yılda gerçekleşen XC90 kazalarında neden insanların ölmediği konusunda da; otomatik çarpışma algılama ve acil frenleme desteklerinin bunu yüksek oranda engellediği söylendi.

Volvo 2008 yılında 2020 yılından sonra kimse ölmeyecek demişti!

Yaptıkları sözlerini doğrular nitelikte. Kafes sağlamlığının destekçileri olan güvenlik paketleri, fabrika testleri dışında normal vatandaş kullanımlarında da farkları görülmüş. 10 sene önce söylediği söze karşı aslında bunlar hiç şaşırtıcı değil. ‘da anladığımız kadarıyla önümüzdeki 2 sene içerisinde farklı kaza önleyici sistemler görebiliriz.

Bana kalırsa u kısım otonom sürüş teknolojisine bağlı olacak. Geçtiğimiz haflarda Uber’in kazasında XC90 rol alsa da neden kaynaklandığı henüz netlik . En nihayetinde sadece araç kısmı Volvo! Otonom donanım kısımları Uber‘e ait bir sistemi barındırıyor. İsveçli markanın sadece SUV değil, sedan – wagon tüm sınıflarda aynı karakterde olduğunu düşünüyorum.

Editör: İsveç Gündemi