Saatler süren bir IKEA turundan sonra kendinize gelmenin en kestirme yolu lezzetli bir tabak İsveç köftenin tadını çıkarmaktır. IKEA, yoğun ilgi gören meşhur köftelerini yeni kampanyasında daha sürdürülebilir bir geleceğe yönelik inovasyonlarının habercisi olarak kullanıyor.

Teknoloji departmanlarına Avrupa genelinden nitelikli insan kaynağı temin edecek olan şirket, iş görüşmesine çağırdığı adaylara birer tabak İsveç köfte sunacağını yeni reklam kampanyasıyla duyuruyor. Bu ikram kulağa ilk etapta fazla sıradan gelse de işin ilginç yanı, sunulacak olan köftelerin tamamen vegan malzemelerle ve üç boyutlu baskı yöntemiyle üretilmiş olması.

Müşterilerine düşük bedeller karşılığında daha sürdürülebilir bir yaşam sunmak amacıyla ürünlerini geliştirme niyetindeki marka, kampanya filminde yeni potansiyel çalışanlarına şu soruyu yöneltiyor: Hedeflerimizi başarmak için hayal gücü yüksek insanlara ihtiyacımız. Siz onlardan biri misiniz?”

Mobilya devi, henüz üç boyutlu yazıcıyla üretilen köftelerini piyasaya sürmeyi düşünmüyor. Ancak bu girişimini, 2025 yılına kadar paketlenmiş gıdalarının yüzde 80’ini ve restoranlarındaki ana yemeklerin yüzde 50’sini bitki bazlı hale getirme taahhüdüne doğru bir adım olarak okumak mümkün.

Kaynak: Design Taxi

Editör: İsveç Gündemi