Masaüstü, dizüstü ya da mobil cihazların pilini en fazla tüketen uygulamalar arasında başı tarayıcılar çeker. (ya da ilk sıralarda diyelim) Görev Yöneticisi’ni açıp hangi program ne kadar RAM tüketiyor diye baktığınızda karşınıza çıkan rakamlar, basit bir mantıkla pili en çok hangi uygulamanın sömürdüğünü anlamanızı sağlar. Digital Citizen’inyapmış olduğu test, pilinizin hangi tarayıcıyla en fazla dayanacağınızı gösteriyor.

Surface Pro 3 ve Asus ZenBook UX305F dizüstü bilgisayarlarla gerçekleştirilen testte, FirefoxGoogle ChromeInternet ExplorerOpera ve Microsoft Edgetarayıcıları karşılaştırıldı. Windows 10 işletim sisteminin yüklü olduğu tarayıcılar için yapılan testler, Peacekeeper benchmark yoluyla gerçekleştirildi.Test sonucuMicrosoft’a ait iki tarayıcı olan IE ve Edge, üç testten de başarıyla ayrıldı. AyrıcaInternet Explorer’ın Edge’i geride bıraktığını belirtelim. Bu iki tarayıcıyı daha sonra Firefox takip ediyor.

2 testin tamamında son sırayı Chrome elde etti. Şöyle bir mantıkla hareket etmek gerekirse, pil ömrünü önemseyen kullanıcıların daha uzun süreli kullanım deneyimi yaşamak için Chrome’dan biraz uzak durması gerektiğini söyleyebiliriz.

Editör: İsveç Gündemi