İsveç'te yüzbinlerce kişinin hesaplarına müdahale olduğu belirtiliyor. Banka yetkilileri tarafından her hangi bir resmi açıklama yapılmazken, saldırıların arkasında kim ya da kimlerin olduğu hala araştırılıyor.

İsveç Medyasında da geniş yer verilen siber saldırılar ile ilgili teknik raporlamalar hakkında her hangi bir detay verilmiyor.
Dün saat 10:20 sıralarında Swedbank'a tekrar saldıran siber korsanlar bankanın online işlemlerini durdurma noktasına kadar getirdi.

Teknik ekibin müdahalesi ile bir süre sonra tekrar işleme başlayan banka'nın ilgili saldırılarda ne kadar kaybı meydana geldiği bilinmiyor. Son 3 ay içinde 12 etkin saldırıya maruz kalan Swedbank'ın müşterilerin kafasında soru işaretleri bıraktığı ortaya çıktı.

İki ay önce tüm İsveç'te bankomatlar dahil olmak üzere saatlerce duran banka hizmetlerine büyük tepki alınmıştı. O saldırı sonrasında yurtdışı kaynaklarında İsveç istihbarat teşkilatının bankaya bilinçli saldırdığı iddiaları bazı internet sayfalarında yer almıştı.

Yapılan bir istihbarat çalışmasına göre Nordea'ya da siber saldırı hazırlığı olduğu iddia ediliyor.

Nordea'ya yapılacak olası bir saldırı karşısında banka önlemlerini artırmaya çalıştığıda gelen bilgiler arasında. Kullanıcıların online işlemlerde dikkatli olması gerektiği uyarısınında yapıldığı siber saldırılar ile ilgili kurban olmamak için özellikle online işlemlerde tedbirli olmak gerektiği uyurısıda yapıldı.
Editör: İsveç Gündemi