TechCrunch'ın haberine göre İtalyan kripto para borsası BitGrail yaptığı açıklamada 170 milyon değerinde 17 milyon adet Nano (XRB) çalındığını duyurdu. Bu kripto para birimi daha önceden RaiBlocks olarak biliniyordu.
YETKİSİZ İŞLEMLER

BitGrail, "17 milyon Nano'nun yetkisiz işlemler sonucunda olmadığını tespit ettik. Yetkili makamlara hileli faaliyetlerle ilgili bilgi verildi ve soruşturma başladı" ifadesini kullandı. Ayrıca İtalyan kripto para borsası yetkilileri, tüm işlemlerin "Geçici olarak askıya alındığını" belirtti.

BitGrail'in arkasındaki kişi olan Francesco Firano, Twitter'da Nano'ların çalındığını doğrularken, şu anda ellerinde 4 milyon adet Nano para kaldığını ve yatırımcılara %100 geri ödeme yapamayacaklarını ifade etti. Firano, Nano ekibini ortaklaşa bir çalışma yapmadığını Tweet mesajında yazdı. Nano ekibi ise problemin BitGrail'in yazılımından kaynaklandığını söyledi.

HACKERLAR ZAYIF NOKTAYI ARADI!

Her ne kadar yapılan açıklamalarda siber korsanlardan bahsedilmese de, bazı güvenlik uzmanları hackerların bir süre boyunca BitGrail'in açığını aradığını ve zayıf noktayı bulduklarında saldırıya geçtiğini vurguluyor.
Editör: İsveç Gündemi