"Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi beni şahsen çok heyecanlandırdı" dedi. O heyecan ile doğup büyüdüğü Almanya'dan yola çıktı, ana vatanına geri döndü.

"SELÇUK BAYRAKTAR ÖRNEK ALDIĞIM KİŞİ"

İHA, SİHA, Bayraktar, TOGG ve gençlere yönelik TEKNOFEST festivalleri... Türkiye, milli teknoloji hamlesi çerçevesinde her geçen gün yeni bir aşama kaydediyor. 27 yaşındaki Taha Uluhan da Türkiye'deki teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip etti. Gurbetçi bir ailenin tek çocuğu olan Taha, Mühendis olarak Almanya'nın en büyük otomobil firmasında çalışıyordu. Projeleri vardı ancak o projelerini ülkesinde hayata geçirmek istedi. Uluhan, "Türkiye'de örnek aldığım bir kişi var. O da Selçuk Bayraktar. Ülkeme dönmeye karar vermeden önce Akıncı belgesini izlemiştik babamla. Orada en sonda mühendislerin yoğun çabalarından sonra başarılı uçuş oldu ya bütün mühendisler ağlamaya başladı. İşte orada da babamla beraber biz sarılıp ağladık. O kadar gururlandık, sevindik. Ve ülkeme dönme kararını içten orada verdim" dedi.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN ÇEVREYE ETKİSİNİ AZALTACAĞIZ"

Taha Uluhan, Almanya'da çalışırken Gebze'deki Bilişim Vadisi'nin programlarına başvurdu. Tek bir isteği vardı, projesini Türkiye'de ilerletmek. Uluhan, "Arkadaşlarla beraber geliştirdiğimiz teknolojiyi, ülkemize taşıyarak bu ülkemize katkıda bulunmak istedik. Vizyonumuz da aslında bizim geliştirdiğimiz teknolojiyle elektrikli araçların çevresel etkilerini azaltmak, aynı zamanda ülkelerdeki hammadde dışa bağımlılığı azaltmak" diye konuştu.

Hayallerini ülkesinde hayata geçirmek için bir çok şeyi arkasında bıraktı. Taha Uluhan, "O yüzden son senedir geldiğimden beri ben de ekip arkadaşlarım da kendi birikmişlerimizle idare ediyoruz. Ama zaten bu girişimciliğinde doğasında var. Olması gereken de bu. Kolay olsaydı herkes yapardı" ifadelerini kullandı. 

Editör: İsveç Gündemi