Tam olarak bir ay önce, İsveç Posta ve Telekom Otoritesi (PTS), Kuzey Avrupa ülkesinde 5G frekansları için rekabet etmesine izin verilen dört şirketin bir listesini yayınladı. Koşullardan ikisi, kurulumların Huawei ve ZTE’den ürünleri içermemesi ve ekipmanlarıyla beraber alt yapının 2025 senesine kadar kademeli olarak kaldırılmasıydı.

Ekholm, şirketinin “serbestçe ticaret yapma fırsatı üzerine inşa edildiğini” ve onun bakış açısından açık pazarlara sahip olmanın önemli olduğunu ortaya koydu. Ayrıca İsveç’in, taşıyıcıların ve düzenleyicilerin ekipman üreticilerinin özellikle herhangi bir şirketi yasaklamadan ayrıntılı incelemeye tabi tutmasına izin veren güvenli 5G ağlarına ilişkin AB yönergelerinden saptığını iddia etti.

Ericsson ve Ekholm’un özellikle Huawei’nin rekabet edebilmesini istemesinin bir başka sebebi daha var – Çinli şirket şu an için mahkemede bu karara itiraz ediyor ve bu da 5G ağının yayılmasını yavaşlatıyor. 4G gelişi gerçekleştiğinde, Avrupa onu benimsemekte yavaştı ve durum tekrar ederse, bunun neticesinde ekonomi zarar görebilir.

Editör: İsveç Gündemi