ChipOnline sitesinin haberine bakılırsa Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) yeni raporunda en süratli internet bağlantıları olan ülkeler ortaya çıktı. Yeni raporda (PDF) Danimarka, birinciliği Güney Kore’ye bırakarak ikinci sıraya gerilemiş bulunuyor. Bu iki ülkenin peşinden sırasıyla İzlanda, Birleşik Krallık ve İsveç geliyor. İngiltere’nin son beş sene içinde onunculuktan dördüncülüğe yükselmiş olması kayda değer bir yükseliş olarak göze çarpıyor.



Almanya, listenin 14. sırasında yer alırken ABD onun hemen arkasında, 15. sırada yer ediniyor. Ülkemizin 69. sırada yer almış olduğu listenin sonundaysa (163-167. sıralar) sırasıyla Malawi, Madagaskar, Etiyopya, Eritre ve son olarak Çad var.
Rapor, verileri internet hızı, sabit internet üyelikleri ve içinde bilgisayar bulunan evlerin oranını temel alan ICT Development Index yöntemiyle oluşturulmuş. Buna bakılırsa ilk sıradaki Güney Kore’nın IDI puanı, 10 üstünden 8,93.


Güney Kore’deki hızlı internetin arkasında ülkede gelişen e-sports sektörü ve süratle gelişen teknoloji piyasaları var. Kore’de web kafeler dahil olmak suretiyle neredeyse her yerde hızlı internet bağlantısı bulmak mümkün. 8-9 arasında IDI puanı alan ülkelerin arttığını gösteren rapor, tahmin edebileceğiniz suretiyle internet kalitesinin dünya genelinde de arttığını söylüyor.


Editör: İsveç Gündemi