Oluşturduğu alt markanın ilk modeli olarak EQC‘yi karşımıza çıkartacak olan marka geçtiğimiz şubat ayında aracın tanıtımı için Cenevre Otomobil Fuarı‘nı işaret etmişti. Mart ayında kapılarını açan etkinlikte göremediğimiz proje için artık elimizde yeni bir tarih var.

Eğer her şey yolunda giderse aracı 4 Eylül‘de tanıtmayı planlayan Mercedes, yer olarak ise İsveç’in başkenti Stockholm‘ü belirlemiş durumda.

Düzenlenecek özel bir tanıtım etkinliğinde sahneye çıkartılacak olan EQC’nin kullanıcıların karşısına çıkartılacağı organizasyon ise ekim ayı içerisinde kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ön sipariş bedeli netleşti; 2019 Audi e-Tron için son virajlar Menzilde tavan 500 kilometre Bugüne kadar gelen süreçte pek çok kez kamuflajlı olarak kameralara yakalanan Mercedes EQC’nin seri üretim versiyonundaki teknik detayları da ayrı bir merak konusu.

Markasının elektrikli ürün gamını başlatacak olmasından ötürü gelecek modellerle ilgili de bir fikir verecek olan araçla ilgi en net parçalardan birisi iki adet elektrik motorunun kullanılacak olması.

Dört tekerlekten çekişli altyapıyı da beraberinde getirecek olan EQC’nin tek seferde maksimum 500 kilometrelik menzil değeri sunması bekleniyor. Bu değerin Audi e-Tron ile büyük oranda yakınlık göstereceğini de söyleyebiliriz aslında. 405 beygirlik güç ve 5 saniyenin altında 0-100 gibi performans rakamlarına da sahip olacağına dair bilgilerin güçlendiği şu günlerde artık örtülerin daha net şekilde kalmasını da bekliyoruz. Satış sürecininin 2019 içerisinde başlamasını beklediğimiz EQC ile ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz. İlgili video Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. Detaylı bilgi için http://www.log.com.tr/yasal-uyari-ve-kullanim-sartlari

Editör: İsveç Gündemi