Kısaca bahsetmek gerekirse Limes Auido, ‘in Umea şehrinde 2007’de kurulan bir teknoloji girişimi. Girişimin kurucuları Fredric Lindström ve Christian Schüldt, Blekinge Teknoloji Enstitüsü Uygulamalı Sinyal İşleme bölümünde doktora almış isimler ve bilhassa konferans görüşmelerinde pürüzsüz ses iletişimine odaklanıyorlar. Limes Audio, Mart 2016’da 2,4 milyon dolarlık bir yatırıma da .



Bildiğiniz gibi Google, gerek kendi çalışanları gerekse kullanıcıları için çeşitli görüntülü ve sesli görüşme uygulamalarına önem veren bir şirket. Dolayısıyla Limes Audio’nun geliştirdiği TrueVoice teknolojisini Chromebox for MeetingsGoogle Hangouts gibi ürünlerine entegre etmek istiyor. TrueVoice, ortam seslerinden gürültü ve yankıları ayıklayarak temiz bir ses iletimi sağlıyor ve görünüşe bakılırsa işini gayet iyi yapıyor.

Google,  yaptığı açıklamada yukarıda bahsettiğim detayların yanında düşük maliyetli ve yüksek kaliteli ses aktarımının kendileri için kritik öneme sahip olduğunu söylüyor ve önümüzdeki dönemde bu alanda daha iyi bir performans sergileyeceğini açıklamış oluyor. Limes Audio ekibi de Google’ katılmaktan heyecan duyduklarını ve aynı hedef doğrultusunda ve yine etkin bir şekilde çalışacaklarını söylüyor.

Google & İsveç

Son olarak Google’ın İsveç’ten yaptığı satın almalara da değinmekte fayda var. Google Ürün Yönetimi Bulut Direktörü Serge Lachapelle, Google’ın İsveç’ten 4. kez bir girişim satın aldığını söylüyor ve İsveç’in dünya çapında girişimciler yetiştirdiğini söylüyor.

 baktığımda Google’ın daha önce İsveç’ten MarratechTrendalyzer adlı iki girişimi aldığı görüyorum ve dördüncü girişimin ne olduğu muallak. Fakat kesin olan şu ki İsveç nüfusuna (yaklaşık 10 milyon) nazaran çok iyi işler çıkarıyor.



Editör: İsveç Gündemi