Bir çok nedenden dolayı internet ortamında deşarj olmaya çalışan ya da sıkıntılarından uzaklaşmaya çalışan insanların büyük bölümü eski alışkanlıklarına devam ediyor.

Chat ve Sohbet platformları sosyal medyanın diğer araçlarıyla birlikte biraz gölgelense de hala derin internet tarafı ve büyük kitleleri bünyesinde barındırıyor. 

Her gün yenilerinin eklendiği irc chat sohbet platformlarında 20 yıldan fazladır bulunan insanlar da düzenli olarak varlıklarına devam ediyor. Son yıllarda gelişen teknik donanımlar ve hizmetlere İnternet Radyoculuğunun da eklenmesiyle birlikte irc sohbet platformu çok daha farklı noktalara geldi.

Olumlu kullanılırsa önemli avantajları olan platformların cinsellik ve aşırılık şeklinde kullanılmaya başlanması farklı etkiler bırakıyor. Toplumu olumsuz etkileyen yönleri oldukça fazla olan sosyal medya alanında bulunan insanların zamanla her şeyi normal görmeye başladığı ve zaman sanal iletişimlerin normal iletişimlerin önüne geçtiği net bir şekilde görülmektedir.

Eğlence olarak başlanan chat ve sohbet iletişimleri zamanla saplantı ve takıntı noktasına gelmektedir.

ve Online Radyo konuları nedir nasıl yapılıyor?

İncelediğim kadarıyla ve geçmişteki bilgilerim ışığında açıklamam gerekirse; IRC chat ve sohbet temel olarak herkesin canının istediği gibi bir isim seçerek, karşısındaki insanı görmeden karşılıklı veya chat sohbet kanalları ortamında  genel yazışmaya başlanır.

Birbirinin sohbetlerinden etkilenen insanların zaman içinde çok daha ileri seviyede iletişim kurdukları görülüyor.

Belki bu yazımı okuyanlar ne diyorsun diye aklından geçiriyor olabilir. Ancak gerçek şu ki bir çok eğitimli, yetişkin ve genç olmak üzere milyonlarca insan irc diye tabir ile web ve script tabanlı bu platformlarda sohbet ediyor. Hiç tanımadığı insanlarla iletişim kuruyor ve farklı birliktelikler ya da arkadaşlıklar ediniyorlar.

Bunun içinde bu yazıyı okuyanlarda vardır belki ama kimse bu anlamda kendini açığa vermeyi sevmez ve facebook ya da instagram dendiğinde çok daha kolay evet kullanıyorum diyebiliyor herkes oysa irc facebook ve diğer mecralardan daha mahrem ve kontrol insanın kendi elindedir.

Bu konuyu merak edenlere: İrc Chat ve başta olmak üzere internet radyoculuğu noktasında önemli platform olan i incelemelerini tavsiye ederim.

Editör: İsveç Gündemi